Palm Island Dubai

Palm
Palm, Dubai

Ön Palm Dubai, Jumeirah Palm Island, är en av de mest ambitiösa byggnationerna på jorden. Av vissa stämplat som världens åttonde underverk, kan det ses från rymden tillsammans med en annan viktig milstolpe, den kinesiska muren. Det är en av tre öar som kallas Palm-öarna (Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali och Palm Deira) som sträcker sig in i Persiska viken. Jumeirah Palm island har hotell, villor, flerbostadshus, stränder, marinor, restauranger och en mängd olika butiker. Mest populära bebyggelsen på ön är Hotell Atlantis.

 

Det bästa sättet att besöka Palm Jumeirah är att ta en taxi till Palm Gateway Monorail Station, vid basen av Palm, och sedan Monorail upp till den toppen, där de flesta av attraktionerna så som Atlantis Hotell Dubai, Aquaventure Waterpark, The Lost Chambers Aquarium etc ligger. På detta sätt kan du njuta av utsikten från det upphöjda tåget.

 

I stället för taxi, kan du ta tunnelbanan, men Monorail ännu inte är ansluten till Metro, men det finns planer för framtiden, så du har att gå 10-15 minuter från Dubai Internet City metro station eller, återigen, ta en taxi för resten av vägen. Om du väljer att gå, var försiktig efter anvisningar från lokalbefolkningen, eftersom hela området förändras snabbt och de flesta av dem är verkligen invandrare, så de inte vet riktigt. Många har verkligen tagit flyget till Dubai relativt nyligen. Det finns också en gratis pendelbuss från några hotell och från Ibn Battuta Mall som har avhopp vid Welcare kliniken ingången i Kina domstolen och plocka upp är på Battuta Gate Hotel ingången på Egypten court.

 

När du kommer till den Palm Gateway Monorail stationen, var beredd att vänta upp till 20 minuter innan tåget anländer. Detta bör inte vara alltför besvärlig eftersom stationen är helt ny och ren. Resan tar ca 10 minuter. Det finns 4 stationer längs vägen, men de mellersta två ännu inte i bruk, så bli inte förvånad när den automatiska tåg stannar där, men inte dörrarna.

 

Alternativt kan du hoppa över monorail och ta en taxi hela vägen. Fördelen är att taxi kan ta dig en tur på palmblad, där monorail inte går, men förvänta dig inte att se mycket därifrån, eftersom villorna blockera vyn. Utsikten från monorail är i allmänhet mycket trevligare, eftersom monorail reser några meter över marken.

 

Den bästa kompromissen kan vara att ta bara ett sätt, och spara AED 1,) Monorail och ta en taxi för hemresa. Ytterligare anledning till detta är att på väg tillbaka, när du avslutar Monorail på den sista stationen, det kan vara ett problem att få en taxi där.

 

Tänk på att du inte kan gå in på hotellet Atlantis om du inte är en gäst. Om du vill besöka en av hotellets många restauranger måste du boka i förväg. Aquaventure Waterpark, The Lost Chambers Aquarium och Dolphin Bay är tillgängliga till allmänheten, men har en entréavgift.